top of page
Design uten navn (7)_edited_edited.png

Nyttige lenker

Her kan du finne behandlere og hjelp 

Finn en sexolog

Norsk forening for klinisk sexologi (NFKS) har i samarbeid med den nordiske sexologiforeningen NACS, etablert en autorisasjonsordning. På denne siden finner du oversikt over autoriserte sexologer i Norge. Du kan søke på navn, sted, fylke, yrke eller det du ønsker hjelp med.

God på hjelpemidler

Quintet har en oversikt over behandlere som har gått kurs og har kjennskap til dere hjelpemidler og produkter. 

Flere profesjoner

Vulvaforum har laget behandlerlister inndelt etter profesjon og geografi. 
Design uten navn (13).png

Finn en fysio

Norsk Fysioterapiforbund har en egen faggruppe med spesialkompetanse på bekken og underliv. De har en oversikt over behandlere her. 

Chat med Sex og samfunn

Sex og samfunn har en egen chat der du kan spørre om sex og seksualitet. For de som bor utenfor Oslo, kan de bruke Sex og samfunn sin chat. Åpningstider er hverdager kl. 12.00 - 17.00 
logo.png

Norsk Ergoterapeutforbund

Ergoterapiforbundets side gir deg oversikt over faget, samt nyttige lenker til metodeverktøy og arrangementer, nettkurs med mere. 

E-læring og kompetanseheving

sexogsamfunn.png

E-metodebok

Metodeboka er et medisinsk oppslagsverk for leger, helsesykepleiere, jordmødre og annet helsepersonell som jobber med prevensjon, seksuelt overførbare infeksjoner og annen tematikk innenfor seksuell og reproduktiv helse.

Sex som funker

Unge funksjonshemmede har laget et e-læringskurs: Sex som funker. Det skal bidra til økt kunnskap om egen seksuell helse og om eksisterende informasjonstilbud for unge med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer.

Uke 6, uke 16 og uke 66

Sex og Politikk er en ideell og partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt. Her finner du kurs de arrangerer.

Rosa kompetanse

Rosa kompetanse tilbyr faglig bistand og undervisning om kjønns- og seksualitetsmangfold til skole- og barnehagesektoren, barnevernet, helse- og sosialsektoren, politi- og påtalemyndighet samt alle deler av arbeidslivet. Kompetansehevingen som tilbys er tilpasset ditt arbeidssted og dine behov.
image.png

Trygg i egen seksualitet

Et nettkurs som gir deg kunnskap om kjønn, normer, seksualitet og grensesetting rettet mot personer med utviklingshemming og funksjonsvariasjon. Det gir deg også kunnskap om hva vold og overgrep er, og hvordan du kan håndtere og varsle overgrep. 3 moduler på til sammen 6 timer. 
stillinger2.jpg

Hvilke stillinger kan passe for meg?

Unge funksjonshemmede har laget en flott oversikt over hvordan du kan være intim med partner, og hvilke hjelpemidler som kan være kjekke å benytte i de ulike posisjonene. 
Din avsnittstekst (22)_edited.png

Eldre og seksuell helse

En nasjonale kompetansehevingsplattform som har som mål å bedre den seksuelle helsen hos 60+ befolkningen. 
Her finner du brosjyrer, e-læringsverktøy, videoer, informasjon og andre ressurser.
 
Målgruppen er eldre og helsepersonell som møter eldre. 

Kjønnsforskning.no

Kunnskapssenteret Kilden formidler forskning på kjønn og likestilling. De samarbeider bredt og er en møteplass for forskere, myndigheter og sivilsamfunn.
Skjermbilde 2024-11-26 130624.png

Let's Talk About Sex

Nettside for ergoterapeuter, med linker til ressurser og andre nyttige ting. Siden er på engelsk. 
opisi_logo_041520.jpg

OPISI

Ergoterapeuter har et eget kartleggingsverktøy for å registrere seksuelle aktivitetsbehov, definere mål, utforme tiltak, vurdere disse og henvise videre: OPISI. 

sexamen.png

NRK- Sexamen

Vet du alt om sex? Sikkert ikke, og mindre enn du tror! Sexamen er serien som gir deg 30 kjappe svar på ting du ikke visste du lurte på, og er pensum for deg som vil bli en ekte SEXPERT.
rfsu.png

SEX PÅ KARTET

"Sex på kartet" er en 28 minutter lang animert seksualopplysningsfilm, som tar opp aktuelle spørsmål rundt sex og seksualitetsundervisning.
seksuelladferd.png

Seksuell adferd

Dette er en nettressurs for fagpersoner som arbeider med temaer knyttet til sunn seksuell utvikling og håndtering av bekymringsfull og skadelig seksuell atferd blant barn og unge.

sexmap.png

The map of human sexuality

The Map of Human Sexuality is a poster and interactive Website intended to show in a humorous way the scope and extent of the human sexual.
GAB.png

Training toolkit

Talking about sexual wellbeing, sexual pleasure and sexual rights is beneficial for clients and should be commonplace in service provision. The Global Advisory Board (GAB) for Sexual Health and Wellbeing has developed a training toolkit entitled: SEXUAL PLEASURE: The forgotten link in sexual and reproductive health and rights.

Interesseorganisasjoner

SMil logo.png

BDSM

Her kan du melde deg inn i Norges offisielle BDSM klubb SMil, laste ned en pdf brosjyre om BDSM, finne link til chat forumet Fetlife (tenk kinky FB)  med mer. 
image.png

Bamseklubben

For homofile menn som liker å omgås på en jovial, kameratslig, og usnobbete måte. Dette er den norske delen av den internasjonale bevegelsen. 
Din avsnittstekst (18)_edited.png

PolyNorge

En interesseorganisasjon som har fokus på relasjonsmangfold i det norske samfunnet. Noen lever i forhold med flere partnere, og dette kan for mange by på utfordringer i et samfunn som stort sett er monogamt. 
De jobber for alle menneskers rett til å leve i de forholdsformer de selv ønsker, så lenge disse er basert på informert samtykke og likeverd.  
image.png

PKI Norge

En pasientorganisasjon for personer med kjønnsinkongruens og deres familie og nære. PKI har som formål å jobbe for et helhetlig, forsvarlig og tilgjengelig helsetilbud for alle som lever med kjønnsinkongruens i Norge.
image.png

Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold

FRI er Norges største LHBT+ organisasjon. FRI har mange ulike tilbud til skeive, inkludert regelmessige sosiale treff for transpersoner i Oslo. FRI har lokallag over hele landet.
Skjermbilde 2024-11-26 131539.png

PION - Sexarbeidernes interesseorganisasjon

PION er en medlemsbasert interesse og rettighetsorganisasjon, kontaktsenter og politisk talerør for kvinner, menn og transpersoner som selger seksuelle tjenester i Norge uavhengig av oppholdstatus og tilhørighet.

FTPN_edited.jpg

Forbundet for TransPersoner i Norge

Forbundet for transpersoner er en interesseorganisasjon for alle mennesker som har et transtalent, og som i dag samlet sett gjerne kalles transpersoner. Dette er personer som ønsker å være eller opptre i et annet kjønnsuttrykk enn det man er blitt tillagt ved fødselen, og personer med en annen kjønnsidentitet enn det som samfunnet har antatt for dem ved fødselen. Det finnes transpersoner av alle legninger.
SRSH.PNG

Nasjonalt nettverk for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter

Målet med Nasjonalt SRHR-nettverk er å samle aktører som jobber innenfor feltet, for å sikre samarbeid mot et felles mål hvor alle i Norge får oppfylt sine seksuelle og reproduktive rettigheter og hvor alle har best mulig seksuell og reproduktiv helse, uavhengig av alder, kjønn, status, geografi eller lignende.
Skjermbilde.PNG

HivNorge

HivNorge er en partipolitisk og religiøst uavhengig nasjonal pasient- og interesseorganisasjon for mennesker som lever med hiv, pårørende og andre berørt eller opptatt av hiv. Deres oppgave er å sikre mennesker som lever med hiv sine rettigheter og interesser i samfunnet. Vi arbeider aktivt med å skape større forståelse for situasjonen for mennesker som lever med hiv, samt bekjempe frykt, fordommer og diskriminering.

Salam.PNG

Salam

Salam er en frivillig organisasjon som fremmer et inkluderende og trygt miljø for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, skeive og andre ikke-kjønnsnormative med muslimsk bakgrunn i Norge. Vi har som mål å aktivt jobbe med å tilby trygge rom for ytringsfrihet, aksept, inkludering, tilhørighet og vennskap.
garmeres.PNG

Garmeres

Garmeres er en organisasjon av og for skeive samer på tvers av landegrenser. Garmeres jobber for skeive samers rettigheter, muligheter og synlighet i hele Sápmi.
SKN.png

Skeivt Kristent Nettverk

Skeivt Kristent nettverk ønsker med dette nettstedet at du som er kristen og skeiv (lesbisk, homofil, bifil, transperson, ikke-binær) eller som strever med din seksuelle identitet og/eller kjønnsidentitet – i skapet, ute av det, eller et eller annet sted midt i mellom – skal kunne lese og finne at du er bra nok akkurat som du er.

Litteratur

image.png

Alle kropper nyter

Sexpositivisme og seksuell nytelse er viktig for alle, også de av oss med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer. Denne gruppa ser seg selv sjeldent representert når seksuell nytelse står på agendaen, og derfor har Unge funksjonshemmede lansert denne håndboken.

kom-som-du-er.jpg

Kom som du er

Emily Nagoski har skrevet en bok om hvordan kvinners kropp og seksualitet fungerer. Du får kjennskap til gass og brems prinsippet for seksuell lyst. Du får også tips og helt konkrete råd som gjør boka lettlest, opplysende, underholdende og ikke minst svært nyttig.
image.png

Come Together

Utforsker ytterligere hvordan skape og opprettholde varige og dype seksuelle forbindelser i forholdet. Herunder med emner som emosjonell intimitet, kommunikasjon og hvordan kultur, stress og kroppslige forskjeller kan påvirke seksualiteten.
image.png

Sexologi - Faglige perspektiver på seksualitet 

Fagboken gir en bred og tverrfaglig tilnærming til emnet seksualitet, med perspektiver fra psykologi, sosiologi, medisin, filosofi og antropologi. Herunder med temaer som relasjoner, seksuell utvikling, seksuell helse og dysfunksjon, samt kulturelle og samfunnsmessige påvirkninger. Skrevet av Christian Graugaard, Bo Møhl og Annamaria Giraldi.

image.png

Menns seksualitet

Fagbok som gir en mer dybdegående forståelse av menns seksualitet fra kulturelt, medisinsk og psykologisk perspektiv. Boken tar blant annet for seg prestasjonsangst, lyst, seksuell utvikling, relasjoner, ulike livsfaser og helseutfordringer. Boken blander faglig viten med praktiske eksempler fra pasienter. Skrevet av Haakon Aars og Marta Emaus.
image.png

Anatomy of Love

Utforsker kjærlighet og relasjoner fra et evolusjonært, kulturelt og biologisk perspektiv. I boken analyserer hun hvordan parforhold fra forelskelse til langvarig partnerskap og utroskap formes gjennom samfunnets og menneskets utvikling. Gir en innføring i hvordan og hvorfor vi knytter bånd. Skrevet av Helen Fischer
snakkomdet.png

Snakk om det!

Strategi for seksuell helse (2017–2022). Målgruppen for denne strategien er befolkningen generelt og alle som jobber i helse- og omsorgstjenesten, i bruker- og interesseorganisasjoner og i politikk og forvaltning. Strategien tar utgangspunkt i at seksualitet er en helsefremmende ressurs i alle livsfaser, og at individets handlingskompetanse for å ivareta god seksuell helse bidrar til god livskvalitet og god helse for den enkelte.

image.png

You are not broken

Urolog Kelly Casperson prøver å komme til bunns i hvorfor så mange kvinner tar til takke med dårlig sex. Hun ser på hvilken betydning anatomien har, samfunnets forventninger, og hvor utrolig viktig nytelse faktisk er. 
image.png

Omkamp

Bente Alstad og Malin Wästlund har skrevet en bok om hvordan hjelpe kvinner som har vært utsatt for seksuelle traumer. En praktisk bok som også kan anbefales til de kvinnene det gjelder. 

Smerte og dysfunksjon

Nasjonal kompetansetjeneste

NKIB er kort for Nasjonal Kompetansetjeneste for Inkontinens og Bekkenbunnssykdom. Tjenesten driftes av UNN i Tromsø. Her finner du god informasjon for både pasienter og behandlere. De har en egen side som heter "Bekkenbunnsportalen". De tilbyr også kurs og arrangerer konferansen Artic Pelvic Floor Meeting. 

Vulvaforum

Vulva.no er en kunnskapsbasert nettside utarbeidet av helsepersonell for helsepersonell og pasienter. Her finner du informasjon om ulike sykdommer og tilstander som rammer vulva, samt aktuelle kurs.​

kreftforeningen.PNG

Kreft og seksualitet

Kreft, kreftbehandling og senskader kan påvirke seksualiteten. Uansett alder, seksuell legning, om en har partner eller ikke, er det normalt å være bekymret for hvordan sykdom og behandling vil påvirke seksualiteten. Her finner du nyttig informasjon om dette. 
NFSS.PNG

Nettverk: Funksjonsnedsettelse, seksualitet og samliv

NFSS er et landsdekkende nettverk for fagpersoner som arbeider med seksualitet og funksjonsnedsettelse. Nettverket er en viktig ressurs i kunnskapsformidling og utvikling av tilrettelagt informasjons- og undervisningsmateriell.
MS forbundet.PNG

MS-forbundet

Det er vanlig å oppleve seksuelle utfordringer – helt uavhengig av kronisk sykdom. Det kan være utfordringer knyttet til deg selv, partner, livssituasjon eller andre ytre faktorer. Her kan du lese mer om hvordan – og hvorfor – mange med MS opplever endringer i sin seksuelle helse.
Design uten navn (12).png

Smerter ved samleie

Smerter i starten, under og/eller etter samleie har ulike årsaker og trenger derfor å behandles forskjellig. Felles for mange av kvinnene som kommer til behandling, er langvarig utredning eller manglende behandlingstilbud.
image.png

Kunnskapsbanken

​Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming og seksualitet. 

image.png

Impotens og erektil dysfunksjon, veiviser

Impotens er manglende evne til å oppnå og vedlikeholde reisning av penis tilstrekkelig for å gjennomføre samleie. I denne artikkelen kan du lese mer om ulike årsaker til at dette skjer.
PEF.PNG

Psoriasis og eksemforbundet

Kronisk sykdom kan påvirke seksuell helse i negativ retning. Det betyr ikke at den seksuelle helsen vil forbli dårlig. Det er normalt å kjenne på endringer i seksualitet når du har en kronisk hud- eller leddsykdom. Samtidig er det viktig at du vet hva du kan gjøre selv, og hvordan du kan få hjelp til å mestre seksuelle utfordringer.
vulvaforeningen.PNG

Foreningen er for alle vulvalidelser!

Eksem, Vulvodyni, Vaginisme, Vestibulodyni, Lichen Planus, Lichen Schlerosus, Psoriases, Presistant sexual arousal disorder (PSAD)... og alle andre lidelser som rammer vulva!

mage-tarm.PNG

Mage-tarm forbundet

Mange opplever at det fortsatt er tabu å ha en tarmsykdom og snakke om seksuelle utfordringer.
image.png

Norges Parkinsonforbund

Parkinsons sykdom kan påvirke seksuell interesse og funksjon. Brosjyren identifiserer symptomer og aspekter ved behandling som påvirker seksuallivet hos begge kjønn, og peker på utfordringer som kan oppstå i seksuallivet når man har parkinson. Heftet søker å gi råd og veiledning for å redusere utfordringene sykdommen gir i seksuallivet.

© 2024 UIA stud

bottom of page